Senioren


Op zowel donderdagochtend als donderdagavond kunnen onze leden vanaf 18 jaar (senioren) bij ons komen badmintonnen. De thuiswedstrijden van ons herencompetitieteam vinden ook op  donderdagavond plaats. We hebben 's avonds de beschikking over 6 banen. Neem een kijkje in onze agenda voor de actuele speeltijden, wedstrijden en gezellige activiteiten.

Donderdagochtend


Overdag sporten is natuurlijk ideaal voor mensen die onregelmatige werktijden hebben of inmiddels zelf hun tijd kunnen indelen. Wij bieden juist hiervoor op donderdagochtend een prima gelegenheid.

 

De leeftijd van de leden die dan aanwezig zijn varieert van ongeveer 40 tot 80 jaar en bestaat uit zo'n 15 dames en 10 heren. En het niveau? Je zal versteld staan hoe moeilijk het is de dames bij het net te passeren; zeer gewiekst en super 'kort' wordt hier gespeeld. En de looptechniek van de heren; je zult echt goed moeten plaatsen om zeker te zijn van je punt.

 

Wil je op deze donderdagochtend eens meedoen? Wees welkom! Velen kwamen de week erna nog een keer en zijn inmiddels lid. Eén van de dingen die hen aanspreekt, is de combinatie van gezelligheid en een goed partijtje badminton. We starten om 9:30 uur (linker zaaldeel) en na ongeveer een uurtje spelen, houden de meesten even pauze en kletsen bij onder het genot van een kopje koffie/thee om daarna weer enthousiast verder te spelen.

Oliebollentoernooi 2024


Zaterdagochtend 6 januari was het weer tijd voor het jaarlijkse oliebollentoernooi. Veel spelers hadden één of meerdere introduce(é)s meegenomen, wat resulteerde in een grote opkomst. Na een welkomstwoordje van Rob en speluitleg van Rina gingen we van start. De eerste paar wedstrijden waren wat aftastende spelletjes, al snel werden de teams wat fanatieker. Tussendoor kon men in het sportcafé genieten van een drankje met uiteraard lekkere oliebollen. De finale ging tussen Pieter & Rosa tegen titelverdedigers Menno & Jasmijn. Hoewel het eerst gelijk opging, liepen Menno & Jasmijn halverwege de wedstrijd uit. Na een mooie strijd was de eindzege wederom voor hen. Welverdiend namen ze dan ook de oliebollencup in ontvangst.

Competitie


De competitie geeft een uitstekende gelegenheid om je te verbeteren in het spel. Door middel van het spelen van partijtjes met gelijkwaardige en sterke tegenstanders word je uitgedaagd om al je vaardigheden te gebruiken. In een team van minimaal 4 spelers kom je tegen andere teams van andere clubs uit om te strijden voor de eerste plaats in je poule.

 

Het competitieseizoen start eind september en loopt tot in maart. Gedurende deze periode worden er maximaal 16 wedstrijden gespeeld. We spelen in de regio competitie Noord-Holland Centrum en de thuiswedstrijden van ons herenteam zijn op donderdagavond. In onze agenda kan je zien wanneer er een wedstrijd is.

Rollers


Bij onze vereniging kan je ook badminton spelen als je een lichamelijke beperking hebt. De banen zijn toegankelijk voor rolstoelers en we hebben dan ook twee actieve en enthousiaste 'rollers'. Een roller is een speler die voor het beoefenen van sport gebruik maakt van een rolstoel.

 

Badminton kan nauwelijks worden gespeeld in de rolstoel waarin iemand zich dagelijks beweegt. Je moet je snel kunnen wenden en keren, daarom is een sportrolstoel noodzakelijk. Wij beschikken dan ook over een sportrolstoel waar gebruik van gemaakt kan worden.

Fietstocht start seizoen 2023-2024


Traditiegetrouw maakt onze donderdagochtendgroep, als start van het nieuwe seizoen, met elkaar altijd een gezellige fietstocht. Afgelopen donderdag 31 augustus was het zover. Een heerlijk rondje fietsen met wel 3 tussenstops, bakkie doen, broodje eten en nog een ijsje toe. De rit ging over de fietsbrug bij de Amstel, zodat we snel in Noorden aan de koffie met wat lekkers zaten. Na wat te hebben bijgepraat, gingen we weer op weg door het Hollandse landschap. Het ging lekker; windje in de rug en een heerlijk zonnetje, wat wil een mens nog meer!

 

Na een klein uurtje waren we bij ons lunchadres aangekomen in Kockengen. In de grandioze tuin konden we heerlijk buiten van drankjes met een broodje genieten. Een top plek! Voldaan stapten we weer op de fiets om tussen de weilanden en het vele groen door weer op weg te gaan richting Mijdrecht. Toch nog een onverwachte stop bij het Eiland van Hein voor een lekker ijsje, met dank aan de gulle gevers. Bij de Phoenix aangekomen nam iedereen met een goed gevoel van de dag afscheid. Het weer had ons aangenaam verrast en het groene hart had zich van zijn beste kant laten zien. We hebben er zeer van genoten!