Donderdagochtend


Overdag sporten is natuurlijk ideaal voor mensen die onregelmatige werktijden hebben of inmiddels zelf hun tijd kunnen indelen. Wij bieden juist hiervoor op donderdagochtend een prima gelegenheid.

 

De leeftijd van de leden die dan aanwezig zijn varieert van ongeveer 40 tot 80 jaar en bestaat uit zo'n 15 dames en 10 heren. En het niveau? Je zal versteld staan hoe moeilijk het is de dames bij het net te passeren; zeer gewiekst en super 'kort' wordt hier gespeeld. En de looptechniek van de heren; je zult echt goed moeten plaatsen om zeker te zijn van je punt.

 

Wil je op deze donderdagochtend eens meedoen? Wees welkom! Velen kwamen de week erna nog een keer en zijn inmiddels lid. Eén van de dingen die hen aanspreekt, is de combinatie van gezelligheid en een goed partijtje badminton. We starten om 9u30 (linker zaaldeel) en na ongeveer een uurtje spelen, houden de meesten even pauze en kletsen bij onder het genot van een kopje koffie/thee om daarna weer enthousiast verder te spelen.

Bestuur en vrijwilligers


Onze vereniging draait volledig op vrijwilligers. Net als andere clubs kunnen wij niet zonder hun inzet. Ondanks dat het werk met veel enthousiasme wordt gedaan, zijn meer vrijwilligers altijd welkom. Vele handen maken immers licht werk!

 

Momenteel bestaat het bestuur uit de volgende leden:

- Rob Blokhuis (voorzitter)

- Pieter Terpstra (secretaris)

- Cynthia Raadschelders (penningmeester)

- Oscar Grootegoed (ledenadministratie)

- Maaike de Vries (competitie)

- Rina Enderman (jeugd)

- Melanie Vrind (recreanten)

 

Wil je ook een steentje bijdragen en je inzetten voor onze club?

Spreek een van ons aan in de zaal of stuur ons een bericht via het contactformulier.

 

Jeugd


Elke donderdagavond (met uitzondering van de schoolvakanties) speelt de jeugd van 19:00 tot 20:00 uur onder begeleiding van trainer Bill en ervaren senior badmintonspelers.

 

Ouders zijn van harte welkom om tijdens de training op de tribune te komen kijken.

 

Na ongeveer 1 à 2 jaar training, is het mogelijk om met de (opstap)competitie mee te doen. In het weekend speel je dan extra, zowel uit als thuis, tegen jeugdteams van andere badmintonclubs.

Competitie


De competitie geeft een uitstekende gelegenheid om je te verbeteren in het spel. Door middel van het spelen van partijtjes met gelijkwaardige en sterke tegenstanders word je uitgedaagd om al je vaardigheden te gebruiken. In een team van minimaal 4 spelers kom je tegen andere teams van andere clubs uit om te strijden voor de eerste plaats in je poule.

 

Het competitieseizoen start in september en loopt tot februari. Gedurende deze periode worden er maximaal 16 wedstrijden gespeeld. Jeugdteams spelen altijd in het weekend en de thuiswedstrijden van onze herenteams zijn op donderdagavond.

 

In seizoen 2022-2023 spelen we met 1 herenteam mee in de regio competitie Noord-Holland Centrum. In de agenda en op onze facebookpagina kan je zien wanneer er een wedstrijd is.

Rollers


Bij onze vereniging kan je ook badminton spelen als je een lichamelijke beperking hebt. De banen zijn toegankelijk voor rolstoelers en we hebben dan ook twee actieve en enthousiaste 'rollers'. Zo worden onze leden genoemd die voor het beoefenen van sport afhankelijk zijn van een rolstoel. Uiteraard doen zij ook mee met de training en onze activiteiten.

 

Badminton kan nauwelijks worden gespeeld in de rolstoel waarin iemand zich dagelijks beweegt. Je moet je snel kunnen wenden en keren, daarom is een sportrolstoel noodzakelijk. Wij beschikken dan ook over een sportrolstoel waar gebruik van gemaakt kan worden.