Recreanten


Voor de recreatieve spelers hebben we 2 mogelijkheden om te spelen:

  • donderdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur
  • donderdagavond van 20:00 tot 23:00 uur

Heb je een vraag en/of opmerking voor de recreantencommissie?

Stuur dan via onderstaande button een mail aan Karin!


Donderdagochtend


Overdag sporten is natuurlijk ideaal voor mensen die onregelmatige werktijden hebben of inmiddels zelf hun tijd kunnen indelen. Wij bieden juist hiervoor, inclusief de huidige coronaregels, op de donderdagochtend een prima gelegenheid. Dit alles in goed overleg met de Phoenix sporthalbeheerder. Van 10:00 tot 12:00 uur kunt u bij ons terecht. 

 

De leeftijd van de leden die hier dan aanwezig zijn varieert van 25 tot 80 jaar en bestaat regelmatig uit 12 dames en zo'n 10 heren. En het niveau? U zult versteld staan hoe moeilijk het is de dames bij het net te passeren; zeer gewiekst en super 'kort' wordt hier gespeeld. En de looptechniek van de heren; je zult echt goed moeten plaatsen om zeker te zijn van je punt.

 

Wilt u op deze donderdagochtend eens meedoen? Dat kan hoor, u bent van harte welkom! Neem alvast uw zaalschoenen mee dan nodigen wij u direct uit om een shuttle mee te slaan. Velen kwamen de week erna nog eens een keer en, u raadt het al, zijn inmiddels lid. Eén van de dingen die hen aanspreekt, is de combinatie van gezelligheid en toch een goede partij badminton spelen. We beginnen tegenwoordig om 9:30 uur eerst met een kopje koffie en kletsen bij in de kantine. Daarna gaan we de sporthal in (linker zaaldeel) om de shuttles 'wakker te maken'.

 

Recreanten nieuws


Veenshuttle training afsluiting periode september - november 2020


De laatste training is altijd een klein feestje. Vanwege al de corona beperkingen heb ik deze keer de afsluiting in drie afzonderlijke groepjes moeten doen.

Isabelle en Hanno beten de spits af om de drie spellen te spelen qua ‘afstand slaan’ ontliepen ze elkaar niet, beiden sloegen 8,50m dus de eerste 85 punten waren binnen. In de korf slaan ging Hanno iets beter af, van de 5 shuttles
wist hij er 1 door de korf te spelen dus 50 punten. Isabelle lukte dat 3x net niet maar gelukkig bleef er 1 shuttle netjes op de ronde voet van de korfpaal liggen en leverde een 10 punten bonus op. Het mikken van vijf shuttles op de mat, hoepel of zelfs de toch wel kleine korf leverde nogmaals 10 punten op en zo was de eind score van Isabelle bekend. Hanno deed bij het laatste spel erg zijn best en dat leverde hem maar liefst 65 punten op.

 

Groep twee; Jessica, Margreet, Fia, Patricia en Arjon komen in de arena. Arjon slaat zonder blikken of blozen de shuttle gewoon naar de 9 meter, 90 punten voor hem. Het lukt hem maar ook Patricia om bij de korf de 10 punten bonus te laten noteren. Wat betreft de mat, hoepel en korf opdracht krijgt Margreet de smaak te pakken en speelt 70 punten bij elkaar.


Groep drie; Adelheid, Cynthia, Roel, Erik en Eric gaan als ervaren deelnemers dit parcours in met een beetje ervaring,  zij hebben deze spellen al een keer eerder gespeeld...heeft dat een voordeel ?! Ja wat dacht u, de jongens allemaal meer dan 10 m bij het afstand slaan met Erik maar liefst 11,80m. Bijna allen wisten een shuttle door de korf te krijgen en wat betreft de mat, hoepels en korf ging Cynthia met 75 punten lang aan de leiding. Maar Eric wist in een tweede poging, die overigens iedereen mocht gebruiken op 1 van de spellen, 110 punten te scoren.

 

Al met al leerzaam en toch wel gezellig avond ondanks het gemis van de officiële prijsuitreiking en het hapje en het drankje. Allen ontvingen als herinnering toch nog een bekende Veenshuttle medaille.

meer lezen

1e training sessie ’20-21’ voor recreanten


meer lezen

Kerst bij Veenshuttle

De donderdagochtendspelers werden bij de koffie verrast met iets voor in de kerstboom.


Sinterklaas bij Veenshuttle


Donderdag 5 december was een moeilijke dag voor ons badmintonners. Waar wil je nu zijn, lekker een avondje badmintonnen of toch maar thuis, want je weet nooit of Sint nog iets voor in jouw schoen heeft. Maar er was een uitwijkmogelijkheid en dat was donderdagochtend badmintonnen. Niet voor iedere hardwerkende mogelijk natuurlijk, maar het kon.

 

En wat gebeurde er, een grote verrassing! Sinterklaas had het natuurlijk veel te druk deze ochtend, dus stuurde hij de Kerstman, in hoogst eigen persoon! Dat was feest natuurlijk. En hij had ook nog wat lekkers voor iedereen meegenomen. Het koffie halfuurtje werd dus een gezellige traktatie waar iedereen van genoot. Uiteraard werd na de koffie weer extra gespeeld om de vele lekkernijen van deze week er af te spelen. Een fantastische verrassing voor de trouwe badmintonners op de donderdagochtend.

 

Joop Reurings 

meer lezen

1e deel trainingen zit er op!