do

19

dec

2019

Gezellig Veenshuttle

 

 

 

De donderdag ochtend leden werden bij de koffie verrast met iets voor in

de kerstboom.

 

Gezellig Veenshuttle


ma

09

dec

2019

Oliebollen Toernooi op 4 januari 0930 - 12.30

Oliebollen Toernooi 2019 / 2020
uitnodiging oliebollen toernooi 2019.do
Microsoft Word document 3.3 MB

Op 4 januari tussen 09.30 en 12.30 uur vindt het Oliebollen Toernooi weer plaats

in de Phoenix.

Inschrijven kan tot 29 december !!

(zie uitnodiging hiernaast)

 

                  U komt toch ook!!

 


do

05

dec

2019

Sinterklaas bij Veenshuttle

Donderdag 5 december was een moeilijke dag voor ons badmintonners. Waar wil je nu zijn, lekker een avondje badmintonnen of toch maar thuis, want je weet nooit of Sint nog iets voor in jouw schoen heeft. Maar er was een uitwijk mogelijkheid en dat was donderdag ochtend badmintonnen.

 

Niet voor iedere hardwerkende mogelijk natuurlijk, maar het kon.

 

En wat gebeurde er, een grote verrassing! Sinterklaas had het natuurlijk veel te druk deze ochtend, dus stuurde hij de Kerstman, in hoogst eigen persoon! Dat was feest natuurlijk. En hij had ook nog wat lekkers voor iedereen meegenomen.


Het koffie halfuurtje werd dus een gezellige traktatie waar iedereen van genoot. Uiteraard werd na de koffie weer extra gespeeld om de vele lekkernijen van deze week er af te spelen.

 

Een fantastische verrassing voor de trouwe badmintonners op de donderdagochtend.

 

   Joop Reurings

 

ma

07

okt

2019

Oktober Actief deelnemers bij Veenshuttle

Gemeente de Ronde Venen organiseert de Oktober Actief actie. Alle Ronde Veners kunnen voor 10 euro een Pass Partout aanvragen en dan de hele maand oktober bij tientallen verenigingen een training, clinic of sport cursus volgen.

 

3 Oktober waren er 7 deelnemers bij de badminton vereniging Veenshuttle voor een badminton clinic aanwezig. In sporthal De Phoenix werden ze ontvangen en welkom geheten.

 

Na enige uitleg en tips hoe deze eerste avond mee te doen kreeg men een racket van de vereniging en werden de eerste slagen uitgevoerd. Al snel werd duidelijk dat badminton een intensief en inspannende sport is. De eerste training jacks gingen al vlot uit.

 

Trainer Ron gaf regelmatig uitleg over hoe men het beste kan slaan. Ook Melanie en Joop hielpen de mensen om het slaan goed onder de knie te krijgen. Na een aantal oefeningen werd er natuurlijk ook een echte wedstrijd gespeeld. Het uur was veel te snel om.

 

Maar 10 en 17 oktober zijn er wederom badminton clinics bij Veenshuttle voor de Oktober Actief deelnemers.

 

Men kan alle datums meedoen en ook van een mooie aanbieding van Veenshuttle gebruik maken om tot 31 december lid te worden.

 

Een uitgelezen mogelijkheid om in 3 maanden te kijken of men badminton een leuke sport vindt.

 

Meer informatie is te vinden op www.veenshuttle.nl

 

Artikel staat in de volgende media:

Editie 9 oktober 2019 blz: 6
Editie 9 oktober 2019 blz: 6
Editie 11 oktober 2019 blz: 14
Editie 11 oktober 2019 blz: 14

0 Berichten

wo

18

sep

2019

Veenshuttle start seizoen met fietstocht

Artikel staat in de volgende media:

Editie vrijdag 13 september 2019 blz. 6
Editie vrijdag 13 september 2019 blz. 6

vr

26

apr

2019

Kies je sport voor schoolkinderen weer groot succes!

Gemeente de Ronde Venen organiseert ieder jaar via Sportservice Midden Nederland de Kies je Sport actie.

 

Alle kinderen van de lagere scholen krijgen een boekje waar ze een of meerdere sporten of activiteiten kunnen kiezen om kennis mee te maken. Sport verenigingen en andere organisaties bieden deze activiteiten aan.

 

In drie tot vijf lessen worden dan de eerste beginselen van de betreffende activiteit geleerd. Aan het eind krijgt men dan meestal een voorstel van de betreffende vereniging om lid te worden. Zo wordt de jeugd aangespoord om in beweging te komen.

 

Bij badminton vereniging Veenshuttle kwamen 7 kinderen om te oefenen met het badminton spel.

 

Twee trainers gaven instructie hoe het racket vast gehouden moest worden, hoe je een goede service kunt slaan en nog een aantal andere slagen. Het bleek niet voor iedereen even gemakkelijk. De hand oog coördinatie is toch erg belangrijk. Maar na de drie lessen konden kinderen al lekker naar elkaar over slaan. Ook werden er nog leuke spelletjes gedaan, zoals zoveel mogelijk shuttles in de hoepel slaan en wie de shuttle het meest naar elkaar over kon slaan.

 

Na de derde les werden alle kinderen bij elkaar geroepen door Rina, van de jeugdcommissie. De kinderen werden bedankt voor hun enthousiaste deelname en als aandenken kregen ze een sleutelhangertje met een shuttle er aan.

 

De eerste kinderen hebben zich al opgegeven om voor een gereduceerd bedrag dit jaar lid te zijn. Zijn er nog kinderen die ook willen proberen of ze badminton leuk vinden, kijk dan op www.veenshuttle.nl en kom op een donderdagavond om 18.30uur naar sporthal

De Phoenix om vrijblijvend 2 keer mee te trainen.

Artikel staat in de volgende media:

Editie dinsdag 7 mei blz. 19
Editie dinsdag 7 mei blz. 19
Editie vrijdag 10 mei 2019 blz. 14
Editie vrijdag 10 mei 2019 blz. 14

za

13

apr

2019

Aangepaste sportdag voor mensen met een beperking succesvol.

Langzaam druppelen de mensen binnen. Men kijkt een beetje om zich heen , want het is allemaal wat onwennig. De meeste mensen met een beperking komen niet zo vaak in aanraking met sport of bewegen.

 

Gelukkig heeft Team sportservice provincie Utrecht, in samenwerking met de gemeente De Ronde Venen, met Elzemieke als enthousiaste promotor, het mogelijk gemaakt dat deze mensen toch van sport en beweging kunnen proeven. En wat belangrijk is, ook indien gewenst een vervolg daar aan kunnen geven.

 

Wethouder Rein Kroon was ook aanwezig om nog maar eens het belang van bewegen voor alle mensen te onderstrepen.

 

Elzemieke, haar team en een aantal enthousiaste sporters hadden zaterdag 13 april voor 10.00uur sporthal De Phoenix al gereed gemaakt voor badminton, tennis, volleybal en zit gymnastiek.

 

Bij alle sporten kon er aanpast meegedaan worden, ook met een sport rolstoel.

 

Wethouder Kroon stond al snel op het badminton veld en liet zien dat hij meer dan alleen maar op de camping gespeeld had. De deelnemers werden individueel geholpen door leden van badminton vereniging Veenshuttle om de eerste techniek van het badminton onder de knie te krijgen. Dat viel niet altijd mee, maar het plezier was groot en daar gaat het natuurlijk bij sporten om. Ondertussen werd er voor de oudere deelnemers onder begeleiding zit gymnastiek gedaan.

 

Daarna kon iedereen mee doen aan volleybal onder leiding van het Centrum voor Beter Bewegen. De bal mocht driemaal via de grond naar een medespeler gespeeld worden en moest dan over het net gegooid worden. Een prima manier om samen actief te zijn zonder de enorme inspanning van het echte volleybal te moeten doen.

 

Tenslotte werd de mogelijkheid geboden om te tennissen. Ook in de sport rolstoel. Ook hier werd weer instructie gegeven door ervaren tennissers van Tennis vereniging De Ronde Vener. Alles te samen een heerlijke actieve ochtend die mensen met een beperking heeft laten zien dat er toch op vele manieren aan beweging gedaan kan worden.

 

Wil je meer weten kijk dan op de website van www.teamsportservice.nl/derondevenen voor meer informatie.

 

Heb je vragen, stel die dan aan EvanEmpel@teamsportserviece.nl

 

Start je aankopen hier
en sponsor Veenshuttle!

Twitter pagina Veenshuttle