AirBadminton


Afgelopen donderdag avonden zijn bij badminton vereniging Veenshuttle de eerste AirBadminton trainingen gedaan. Dit vindt buiten plaats. Door medewerking van korfbalvereniging Atlantis, is er op de kunstgrasvelden van Atlantis voor het eerst het spel AirBadminton gespeeld.
De BWF (Badminton World Federation) heeft dit spel vorig jaar ontwikkeld en de Nederlandse badminton bond heeft dit voorjaar de eerste clinics en trainersopleidingen aangekondigd.
Zoals de naam al zegt wordt het spel buiten gespeeld op een veld met een net. De shuttle is speciaal ontwikkeld om buiten te kunnen gebruiken, en kan met het gewone badminton racket worden gespeeld. De dop is wat zwaarder en hij is vrij open, waardoor de wind er zo min mogelijk vat op heeft. Uiteraard is het spelen buiten met een ander type shuttle wel anders dan in de zaal met een nylon of veren shuttle.

De badminton bond wil dit spel naast het zaal badminton een eigen competitie geven en het verder ontwikkelen tot een volwaardige sport. Hierdoor kunnen sporters het hele jaar door badmintonnen en is ook als buitensport beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op de website van badminton.nl

of vraag informatie bij badminton vereniging Veenshuttle via info@veenshuttle.nl.