Trainer voor de klas


Lekker badmintonnen tijdens je gymles. Een aantal scholen hebben met klas 5, 6, 7 en 8 hun gymles gebruikt om een badminton training te krijgen.

 

Via sportservice De Ronde Venen worden scholen in contact gebracht met diverse sport verenigingen. Vrijwilligers van badminton vereniging Veenshuttle hebben voor twee scholen gefungeerd als trainer.

 

Zowel de Driehuis school als de Fontein hebben een badminton gymles gehad. Hierbij wordt allereerst een warming up gedaan. Daarna wordt aan hand-oog coördinatie gewerkt door middel van een balletje waarmee verschillende oefeningen worden gedaan. Dan komt het badminton racket in beeld. Hoe hou je het vast. Hoe sta je met je benen en hoe sla je dan. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Vooral bij het serveren is de hand oog coördinatie heel belangrijk. Maar door aanwijzingen en hulp van de aanwezige trainers konden de meesten al snel een shuttle slaan. Enkelen kwamen al toe aan een wedstrijd en anderen werden door de trainers in een loep gezet om terug te slaan. Ook waren er kinderen die probeerden meer dan 100 keer over te slaan. Soms werd afgesloten om team tegen team een shuttle rennend over te brengen naar de andere zijde van de zaal. En ook dat ging er fanatiek aan toe. Een hele leuke gymles dus die kinderen uitdaagde om ook eens naar andere sporten te kijken.

 

In maart krijgen alle kinderen van de lagere scholen weer het boekje “Kies je Sport” en kunnen zij kiezen om bij een sportvereniging een paar proef lessen te volgen. Waarna zij definitief voor een sport kunnen kiezen.

 

   JoopArtikel staat ook in de volgende media:

14 Februari 2018 blz. 14
14 Februari 2018 blz. 14
16 februari 2018 blz. 4
16 februari 2018 blz. 4