Clubkampioenschappen - 2016 + verslagen en foto's


VERSLAG SINGLES

Spannende wedstrijden tijdens single clubkampioenschappen. Veel inschrijvingen zorgden voor maar liefst 3 poules bij de mannen voor de single clubkampioenschappen bij de badminton vereniging Veenshuttle.

 

Ook de jeugd vanaf 14 jaar was uitgenodigd om deel te nemen in de poule voor recreanten. Dat dit een goede stap was bleek wel.

Maar liefst 7 jongeren deden mee, wat vele leuke wedstrijden opleverde. Hierdoor hoopt de vereniging de integratie van de jeugd met de senioren afdeling soepeler te laten verlopen. En de jeugd liet zien dat ze op de goede weg zijn.

 

De eerste plaats in deze poule werd zelfs behaald door een jeugdspeler. Sander van Weldam ging er met de eerste prijs van door door alle wedstrijden te winnen. Ruud werd verdienstelijk tweede. Alle jeugd deelnemers kregen voor hun deelname een medaille.

 

De Dames poule had helaas weinig inschrijvingen.  Maaike de Vries maakte haar favorietenrol waar en ging met winst op Erna en Anja met de eer strijken. Zij werd daarmee dames clubkampioen van Veenshuttle.

 

De tweede mannenpoule was met 6 heren een spannende aangelegenheid. Uiteindelijk was het Han van Rijn die zijn progressie van het afgelopen seizoen omzette in poule winst. Jan werd tweede en Johan derde.

 

In de sterkste poule streden Ruud, Hans, Menno en Pieter om het heren club kampioenschap. Er zijn diverse 3 setters aan te pas gekomen. Maar uiteindelijk was Menno duidelijk de sterkste en prolongeerde daarmee zijn club kampioenschap. 

 

De club kampioenen gingen met en mooie beker naar huis, en de tweede en derde plaatsen kregen en beschikbaar gestelde bon voor racket bespanning of een VVV kadobon.

 

Twee donderdagen met prachtige wedstrijden hebben het bewijs geleverd dat Veenshuttle niet alleen goede badmintonners in de gelederen heeft, maar het plezier en sportieve instelling om een wedstrijd te winnen hoog in het vaandel staat.


Foto's Singles


Verslag Dubbels - Clubkampioenschappen dubbels 19 en 26 mei 2016.

 

Met 4 teams speelden we de dubbelpartijen. Van de jeugd deden Roan, Bart, Melvin en Niels mee. Vooral de laatste twee deden het erg goed. Ze zijn 2de van hun poule geworden.

Bij de prijsuitreiking waren ze er niet, dat was voor hun veel te laat, maar ze krijgen hun prijsje nog.

 

De poule uitslag:

1ste: Peter Meijer en Rob Bakker: 8 punten

2de: Melvin en Niels: 6 punten

3de: Ruud Wijtvliet en Erik/Camiel: 5 punten

4de: Robert en Ruud Kooijman: 4 punten

5de: Nico en Hanno: 4 punten

6de: Roan en Bart: 1 punt

 

Roan en Bart hebben 1 wedstrijd minder gespeeld, maar konden dan toch nog niet hoger eindigen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bij de dames deed Adelheid, net nieuw bij onze club, mee. Het was niet makkelijk om zich met de andere dames te meten, maar ze heeft zich dapper verweerd.

 

Uitslag dames:

1ste: Annelies en Wilma: 8 punten

2de: Erna en Karin: 5 punten

3de: Ineke en Barbara/Marja: 5 punten

4de: Maaike en Adelheid 4 punten

5de: Iranda en Anja: 2 punten

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hans vd Weijden had pech, het was niet helemaal duidelijk, een zweepslag of verrekte spier, maar hij kon in ieder geval zijn wedstrijd niet uit spelen. Hopelijk valt het mee en is hij weer gauw hersteld.

 

Uitslag heren 2:

 

1ste: Oscar en Rene: 8 punten

2de: Rob vd Vaart en Peter Maaskant: 5 punten

3de: Eric de Groot en Johan: 5 punten

4de: Hans vd Weijden/ Erik enNos: 4 punten

5de: Wim en Hendry: 2 punten

 

Nog een blessure bij de heren(dame), Melanie had te veel last van haar arm/schouder en was daarom de 2de avond er niet bij. Frans is toen

voor haar ingevallen. We hopen dat ook zij weer gauw hersteld is.

 

De uitslag:

 

1ste: Ruud en Frans: 6 punten

2de: Melanie/Frans en Hans Bouwman: 4 punten

3de: Pieter en Rob Blokhuis: 2 punten

 

Straks de zomervakantie, veel plezier en we hopen dat iedereen die wat mankeert, weer opgeknapt is en vol goede moed en vertrouwen weer kan

badmintonnen.

 

Tot dan en sportieve groeten van Iranda en Marja


Verslag CLUBKAMPIOENSCHAPPEN MIX 7 EN 14 april 2016

 

Bij de mix konden we dit jaar weer geen goede teams samenstellen door het vrouwentekort.  Iranda en ik hebben daarom gekozen om hetzelfde alternatieve toernooitje zoals vorig jaar, weer te doen.

 

Een team bestaat uit 2 mannen en 1 vrouw, zodanig qua sterkte gemixt, dat we leuke partijtjes konden spelen.

De wedstrijden werden door loting geselecteerd en de teams mochten zelf bepalen wie er ging spelen, 12 minuten lang, zonder wissel van speelhelft en gewoon doortellen.

We hebben geen einduitslag gemaakt, het ging er om dat iedereen leuk kon spelen.

 

Wij denken dat dat wel gelukt is!

 

Sportieve groeten van Iranda en Marja 

 


Foto's Mix