Schoolclinics - verslag en foto's

Veenshuttle geeft 23 klassen badminton clinic.

 

Via Sportservice De Ronde Venen hebben scholen de gelegenheid gekregen om klassen in te schrijven om kennis te maken met vele soorten sport.

Het is de bedoeling dat kinderen hierdoor enthousiast worden en zich daarna inschrijven bij een van de sport aanbieders.

 

Deze clinics vinden in januari en februari plaats. Voor badminton vereniging Veenshuttle kwam een overweldigend aantal verzoeken binnen.

 

Maar liefst 23 klassen gaven aan tijdens hun gymles graag een badminton clinic te willen. De scholen Eendracht, Fontein, Molenland, Driehuis, Julianaschool en

Willispoort hebben deze 23 klassen ingeschreven.

 

Dit vergde enige organisatie, want deze clinics zijn dus overdag. Maar liefst 10 vrijwilligers van Veenshuttle werden bereid gevonden om in wisselende samenstelling van 4 personen de clinics te begeleiden. Door de trainer van Veenshuttle werd een programma opgesteld en doorgenomen met de vrijwilligers.

 

Intussen hebben ruim 10 clinics plaats gevonden, en met veel succes. De kinderen leren o.a. hoe ze het racket vast moeten houden, en de eerste slagen, zoals serveren, bovenhands slaan en droppen. Ook krijgen ze nog een leuk spel om zoveel mogelijk punten te scoren door een shuttle in een ring of korf mand te slaan.

 

Het enthousiasme bij de leerlingen geeft de clinics een vrolijk verloop. Na de clinics bij alle sport verenigingen krijgen alle leerlingen straks via de school de gelegenheid zich nog in te schrijven voor een aantal proef trainingen bij

een door hen gekozen vereniging. Een prachtige manier om kinderen enthousiast te maken om te gaan sporten.

 

De sport verenigingen werken hier graag aan mee!

 

www.veenshuttle.nl

 

   Joop Reurings

 

Zie ook de artikelen in onderstaande media

29 januari 2016 - blz. 10
29 januari 2016 - blz. 10
25 janauri 2016
25 janauri 2016
27 januari - blz. 12
27 januari - blz. 12

en 3 februari - blz. 12


Start je aankopen hier
en sponsor Veenshuttle!

Twitter pagina Veenshuttle