Badminton demo bij zwemvierdaagse


Woensdag 4 juni

 

Demonstratie speed badminton tijdens zwem vierdaagse (met foto's)

 

 

De zwem en polo vereniging De Amstel had ons uitgenodigd om als neven activiteit tijdens de zwem vierdaagse de zwemmers kennis te laten maken met badminton.

Aangezien dit buiten moest gebeuren hadden we besloten hier speed badminton van te maken.

Woensdag 4 juni moest het gebeuren. De weergoden waren maandag en dinsdag redelijk goed gestemd, maar woensdag werd toch wel enige regen voorspeld. Ondanks dat rond 5 uur een stevige bui langs kwam. Waren Rina, Nos en Joop toch tegen 6 uur aanwezig.

 

Als eerste hebben we zelf geprobeerd het speed badminton onder de knie te krijgen. En, dat viel niet mee. Wat gaat dat shuttletje hard. En ook de controle over het shuttletje lijkt een stuk moeilijker. Maar we hebben toch een aantal kinderen en anderen zover gekregen om het ook te proberen.

 

Wat we van de zwem vierdaagse nog even gezien hebben was echt indrukwekkend. Maar liefst 370 jongeren en ouderen kwamen langs om een bepaald aantal baantjes te zwemmen. Daarnaast was er voor de kinderen van alles te doen, pannenkoeken eten, grabbelen, cup cakejes versieren (en natuurlijk opeten) en iedere dag iets anders.

 

Complimenten aan de zwem vereniging. Leuk om mee te maken en een goed voorbeeld hoe een activiteit in elkaar gezet kan worden.

 

Joop