Eerste clinic jeugd groot succes!


“Kies je sport” succesvol bij Badminton Vereniging Veenshuttle


In het kader van de week ‘Kies je sport’, hebben maar liefst 16 kinderen van groep 5 t/m groep 8 van de basis scholen in Mijdrecht bij badminton vereniging Veenshuttle deel genomen aan een badminton clinic.

 

De kinderen konden in maart opgeven bij welke sport vereniging ze graag kennis wilden maken met bewegen. Veel verenigingen hebben deze mogelijkheid geboden. De kinderen werden op drie donderdagen opgevangen door een team enthousiaste senioren leden en de trainer. Hierdoor kon er veel individuele aandacht gegeven worden. Na een gezamenlijke warming up met onze eigen jeugdleden kregen alle kinderen een badminton racket en werd uitgelegd hoe je dit vast moet houden. De kinderen werden over de banen verdeeld en kregen uitleg hoe je de shuttle het beste kunt slaan. Zo leerden ze in drie avonden de shuttle te retourneren, serveren, een drop en een steek. Ook de looptechniek werd geoefend.

 

De laatste avond kregen alle kinderen een certificaat dat ze de clinic met goed gevolg hadden doorlopen. Tevens een brief, waarin ze bedankt werden voor hun deelname en enthousiasme en de mogelijkheid om voor een gereduceerd tarief de rest van het jaar lid te worden.

 

Mochten er kinderen zijn die deze gelegenheid om de clinic te volgen hebben gemist, dan kunnen ze altijd donderdag avond in sporthal de Phoenix om 19.00 uur langs komen en een paar keer mee spelen om te ervaren of ze badminton leuk vinden.